8,50 m Vollenhovense bol Gramper

Kenmerken

Type Vollenhovense bol
Lengte 8,50 m
Breedte 3,20 m
Diepgang 0,65 m
Bouwjaar 1976
Prijs verkocht
Verkoopstatus Verkocht

Specificaties PDF

Beschrijving

Authentieke en zeer scheepse bol !

Gebouwd bij Kooijman & de Vries, maar is geen standaard-bol. Het schip is naar wensen van een Zwitserse koper ingedeeld en afgewerkt, hierdoor is een meer “scheeps” en klassiek schip ontstaan met een ander karakter dan de standaard-bollen. Het brede schuifluik dat meestal niet aanwezig is op de 8,5m bollen is hier WEL aanwezig en in plaats van langsbanken in de kajuit is hier een u-zit met de kombuis ertegenover. Een betegeld toilet en een Taylor kachel behoren ook tot de uitrusting.

De op de foto’s aanwezige voorzieningen voor een stuurwiel (o.a. kompaspaal, kabelbediening op het roer en de later geplaatst hydrauliek) zijn verwijderd.

 

 

 

Het schip is door de huidige eigenaar (vanaf 2004) weinig gebruikt en heeft er zelfs nog niet mee gezeild. Het zelf of laten uitvoeren van werkzaamheden aan het schip was eigenlijk de hobby ! Zo is de klassieke Sabb motor in 2007 door Abma in Sneek uit het schip gehaald, binnenste buiten gekeerd en weer terug geplaatst en is er een nieuwe koekoek op het voordek geplaatst en is het schip recent helemaal opnieuw geschilderd.

 

Schip ligt in de buurt van Sneek.