9,2m Zeeschouw Schuytevaer

Kenmerken

Type Zeeschouw Vermolen
Lengte 9,2 m
Breedte 3,44 m
Diepgang 1,0 m
Bouwjaar 1979 - 1981
Prijs Verkocht
Verkoopstatus Verkocht

Specificaties PDF

Beschrijving

Deze door A.C. Vermolen ontworpen schouw, is 1 van de 7 gebouwde en kenmerkt zich door een sierlijk uiterlijk, gecombineerd met een praktisch leefbaar en ouderwets gezellig Hollands interieur. Alhoewel het schip naar moderne maatstaven niet zo groot is, is het toch een aangenaam schip om langere tijd op te verblijven.

Dit door de eigenaren geliefde schip is bijna 30 jaar in bezit. Met het uiteindelijk van boord gaan van alle 4 kinderen, zijn de 3 slaapplaatsen voorin veranderd in een 2 persoons bed overdwars, dit valt uiteraard weer terug te veranderen.

Met de pensioenleeftijd in zicht en de intentie om langer op het schip te verblijven, is in 2017 besloten om het schip te moderniseren. In 2017 is o.a. een praktisch nieuwe motor geplaatst en in 2019 is besloten tot het plegen van zeer grondig onderhoud om het schip weer klaar te maken voor de volgende 30 jaar. Long-covid effecten gooien enkele jaren daarna echter roet in het eten voor de eigenaar en een verkoop is aan de orde nu…

 

De Refit, uitgevoerd door “Scheepsmotoren Eeuwe de Jong” te Heeg, omvat o.a. een nieuwe 4 cilinder Nanni met nieuwe omliggende techniek, een volledig gestraald casco met nieuw verfsysteem, een r.v.s. potdeksel en kleinere zaken.

Alles zeer fraai uitgevoerd, zie de foto’s !

De Schuytevaer ligt eveneens in Heeg, waar ze na afspraak valt te bezichtigen.