8,50 m Vollenhovense bol Gramper

Kenmerken

Type Vollenhovense bol
Lengte 8,50 m
Breedte 3,20 m
Diepgang 0,65 m
Bouwjaar 1976
Prijs € 27.500,-
Verkoopstatus Te koop

Specificaties PDF

Beschrijving

Authentieke en zeer scheepse bol !

Gebouwd bij Kooijman & de Vries, maar is geen standaard-bol. Het schip is naar wensen van een Zwitserse koper ingedeeld en afgewerkt, hierdoor is een meer “scheeps” en klassiek schip ontstaan met een heel ander karakter dan de standaard-bollen. Het brede schuifluik dat meestal niet aanwezig is op de 8,5m bollen is hier WEL aanwezig. Een betegeld toilet en een Taylor kachel behoren ook tot de uitrusting.

Meest in het oog springend zijn de u-zit binnen en de stuurstand met stuurwiel. De huidige eigenaar heeft de aanwezige kabelbediening vervangen door een hydraulisch systeem, maar met een kleine handeling kunt u ervoor kiezen om met de helmstok sturen.

 

 

Het schip is door de huidige eigenaar (vanaf 2004) weinig gebruikt en heeft er zelfs nog niet mee gezeild. Het zelf of laten uitvoeren van werkzaamheden aan het schip was eigenlijk de hobby ! Zo is de klassieke Sabb motor in 2007 door Abma in Sneek uit het schip gehaald, binnenste buiten gekeerd en weer terug geplaatst en zijn veel zaken vernieuwd, zoals de hydraulische besturing met nieuw stuurwiel en de uitrusting in de kombuis.

Schip ligt in de buurt van Sneek.