Van de Stadt Glass Slipper

Kenmerken

Type Glass slipper
Lengte 14.73
Breedte 3.88
Diepgang 1.50 / 2.50
Bouwjaar 1964
Prijs € 87.500
Verkoopstatus Te koop

Specificaties PDF

Beschrijving

E.G. van de Stadt heeft in de 60-er jaren een serie heerlijke polyester jachten ontworpen, die over de hele wereld nog steeds zeer hoog worden gewaardeerd (o.a. pionier 9, excalibur 36, rebel 41, glass slipper 48, gallant 53 en ocean 70).

Al deze schepen varen fantastisch en het leven aan boord is aangenaam en praktisch.

De hier aangeboden Glass Slipper met bouwjaar 1964 was zijn tijd al zo’n 40 jaar vooruit door toepassing van een dekhuis met uitzicht en een luchtige atmosfeer. Perfecte hoogteverschillen zonder hoge trappen. Er is niets nieuws onder de zon…

Het schip

De huidige eigenaar heeft het schip 7 jaar geleden aangeschaft en is daarna met investering van veel tijd en vakmanschap weer in goede staat gebracht. Het eerste jaar is het schip droog gezet, het onderwaterschip is geschild en daarna opnieuw opgebouwd met epoxy lagen. Het dek was door inwatering niet meer hard, derhalve is het kernmateriaal uit het dek verwijderd, vervangen door nieuw, gelijmd met epoxy en daarna afgelamineerd met polyester. Als afwerking daarna geschilderd met 2-comp. lak met antislip vlakken.Hierna is technisch werk verricht, is o.a. een andere motor geplaatst en is het interieur opnieuw opgebouwd met nieuw materiaal.

Huidige situatie

Het schip is onder andere door zijn dekhuis prima geschikt voor permanente bewoning, de eigenaar woont er derhalve dan ook op. Er wordt nog steeds aan het schip gewerkt, zo is afgelopen winter centrale verwarming geïnstalleerd.

 

INRUIL MISSCHIEN MOGELIJK !