9,50 m Scheldeschouw Waterbezie

Kenmerken

Type Scheldeschouw
Lengte 9,50 m
Breedte 3,40 m
Diepgang 1,10 m
Bouwjaar 1964
Prijs € 19.500
Verkoopstatus Onder bod

Specificaties PDF

Beschrijving

De huidige eigenaren hebben de afgelopen 20 jaar veel gezeild met deze heerlijke scheldeschouw, van Engeland tot en met de Oostzee (en uiteraard ook op het Wad waarbij de wadpoten ook regelmatig van pas zijn gekomen). De constructie met de wadpoten is uniek voor de scheldeschouwen en functioneert uitstekend en betrouwbaar.

Zowel op zee als op klein water staat het schip zijn mannetje. Ook met harde wind op zee heeft de eigenaar altijd een vertrouwd gevoel gehad.

Schip is op leeftijd, maar is steeds goed onderhouden en er is al veel vernieuwd en gerenoveerd. Om het schip fris te houden is in 2014 een uitgebreide refit gerealiseerd, zo is o.a. het teakdek verwijderd en vervangen door flexiteek, is veel staalwerk vervangen door roestvrijstaal (preekstoelen, zeereling – maststrijkinrichting – bolders – grootschootoverloop) en is een mastrenovatie verricht. Zijkant dek is van teak, afgewerkt met transparante Coelan (evenals het overige blanke houtwerk). Kajuitdak is afgelakt met 2-comp. Epifanes.

 

Tijdens een plaatselijke reparatie aan het onderwaterschip in 2019 is voor de zekerheid de rest van het onderwaterschip, standpijpen en afsluiters door een gecertificeerde scheepsexpert gemeten, beoordeeld en goedgekeurd (rapport aanwezig).

Schip biedt veel praktische en aangename ruimte, zowel in de kuip als in het interieur. De kuip is groot en praktisch ingericht, de stuurman kan ook prima (bij voorkeur met een kussen van comfort-seat) tegen de achterkant van de kuip zitten met de benen op de kuipbank. Ook is de kuip is zo royaal dat er een camping-relaxfauteuil in zou passen. Het interieur biedt een gezellige zit en er is een zeer goed werkbare kombuis met een 3-pits fornuis van het merk Force10 aanwezig, die tijdens de kombuis-renovatie is geplaatst.

Voor veiligheid op het grote water is een radarinstallatie aanwezig.

De motor is een Sabb – een attractie op zich – nog steeds is het “starten en lopen”!

Ligplaats is Zoutkamp.