9,05 m Stofberg Lemsteraak ’t Duveltien

Kenmerken

Type Lemsteraak Stofberg
Lengte 9,05 m
Breedte 3,30 m
Diepgang 0,75 m
Bouwjaar 1970
Prijs € 29.995
Verkoopstatus Te koop

Beschrijving

Uiteraard hebt u altijd al een Stofberg aak willen hebben, maar nooit gekocht vanwege de hoge prijzen. Misschien komt dit schip nu wel binnen bereik ?

Deze aak is op essentiële punten professioneel gerenoveerd door taakspecialist Dörr in 2004 (o.a. gerenoveerd teakdak – nieuw teakdek en en nieuw teak potdeksel). Ook nieuwe zwaarden in 2002 staan in de lijst met vernieuwingen en een nieuw roer. Ook in 2019 is e.e.a. aan onderhoud verricht. Het totaal van de werkzaamheden komt al aardig in de buurt van van de huidige verkoopprijs !

 

 

 

 

 

Klus:

Het schip heeft de afgelopen jaren overwinterd in Denemarken en door de afstand tot het schip is het onderhoud niet optimaal bijgehouden. Najaar 2019 is op een werf in Arnemuiden met verstand van klassieke schepen het hele schip nagelopen en zijn de door eigenaar en werf opgemerkte onderhoudsklussen verricht. Er is nog iets te doen: schuur- en lakwerk aan teak-onderdelen, dit werk moet gezien worden als cosmetische verbetering. Na die klus heeft u weer een schip om trots op te zijn en van te genieten. Volgend jaar mag ze haar halve-eeuw-feest vieren, de voorbereiding voor dat feest mag direct gestart worden ! (voorkeur is om het schip binnen te zetten voor de schuur- en lakbeurt, daarna zou het schip te water kunnen blijven deze winter, antifoulingbeurt is in de zomer in Denemarken nog gedaan met professionele antifouling).

Stofberg:

De beroemde familie Stofberg is vanaf 1793 ! actief in de scheepsbouw en -onderhoud. De huidige vestigingsplaats is Enkhuizen – klik hier voor informatie : Jachtwerf Stofberg en klik hier voor historische Stofberg informatie op de site van de SSRP: Stofberg historie

 

De ligplaats is nu Arnemuiden (zomer in Veere).

 

Eigenaar zoekt dringend een koper voor het schip in verband met de door hem gewenste aankoop van een ander schip.

Spectaculaire prijsverlaging m.i.v. 1 december voor deze zeer fraaie lemsteraak.
Per 1 december nu € 29.995,-    —— niet wachten maar doen ! ——  iedere keuring (bij voorkeur door een NVEP-expert) toegestaan.
Sla uw slag nu en geniet van het schip in 2020.