9,05 m Stofberg Lemsteraak ’t Duveltien

Kenmerken

Type Lemsteraak Stofberg
Lengte 9,05 m
Breedte 3,30 m
Diepgang 0,75 m
Bouwjaar 1970
Prijs € 44.500
Verkoopstatus reserved

Beschrijving

Uiteraard hebt u altijd al een Stofberg aak willen hebben, maar nooit gekocht vanwege de hoge prijzen. Misschien komt dit schip wel binnen bereik ?

Deze aak is recent op essentiële punten professioneel gerenoveerd door taakspecialist Dörr in 2004 (o.a. gerenoveerd teakdak – nieuw teakdek en en nieuw teak potdeksel). Ook nieuwe zwaarden in 2002 staan in de lijst met vernieuwingen en een nieuw roer (totaal meer dan de helft van de huidige verkoopprijs).

Het is bijna allemaal rozengeur en maneschijn, maar wij willen wel direct opmerken dat er nog een klus is aan het blanke lakwerk.

 

 

 

 

Klus:

Het schip heeft de afgelopen jaren overwinterd in Denemarken en door de afstand tot het schip is onderhoud aan diverse blank lakwerk-onderdelen er een beetje bij gebleven. Na die klus heeft u weer een schip om trots op te zijn en van te genieten. Volgend jaar mag ze haar halve-eeuw-feest vieren, de voorbereiding voor dat feest mag direct gestart worden ! (uiteraard kunt u deze nazomer eerst nog varen, recente antifoulingbeurt is in de zomer in Denemarken nog gedaan met professionele antifouling).

Stofberg:

De beroemde familie Stofberg is vanaf 1793 ! actief in de scheepsbouw en -onderhoud. De huidige vestigingsplaats is Enkhuizen – klik hier voor informatie : Jachtwerf Stofberg en klik hier voor historische Stofberg informatie op de site van de SSRP: Stofberg historie

 

De ligplaats is Veere.