9,05m Stofberg Lemsteraak ’t Duveltien

Kenmerken

Type Lemsteraak Stofberg
Lengte 9,05 m
Breedte 3,30 m
Diepgang 0,75 m
Bouwjaar 1970
Prijs € 44.500
Verkoopstatus Te koop

Beschrijving

Uiteraard hebt u altijd al een Stofberg aak willen hebben, maar nooit gekocht vanwege de hoge prijzen. Misschien komt dit schip wel binnen bereik ?

Deze aak is recent op essentiële punten professioneel gerenoveerd door taakspecialist Dörr in 2004 (o.a. gerenoveerd teakdak – nieuw teakdek en en nieuw teak potdeksel). Ook nieuwe zwaarden in 2002 staan in de lijst met vernieuwingen en een nieuw roer (totaal meer dan de helft van de huidige verkoopprijs).

Het is bijna allemaal rozengeur en maneschijn is, maar wij willen wel direct opmerken dat er nog een klus is aan het lakwerk…

 

 

 

 

Klus:

Het schip heeft de afgelopen jaren overwinterd in Denemarken en dat is niet helemaal goed gegaan voor wat betreft het blanke lakwerk. Wij adviseren u om uw vakantie naar het bloedhete Italië af te zeggen en die drie weken te gaan doorbrengen in een loods en alle houtwerk (behalve dek en dak) onder handen te nemen ! U hebt daarna weer een schip om trots op te zijn en van te genieten. Volgend jaar mag ze haar halve-eeuw-feest vieren, de voorbereiding van dat feest mag direct gestart worden ! (uiteraard mag u deze zomer ook eerst nog varen, recente antifoulingbeurt is enkele weken geleden in Denemarken nog gedaan met professionele antifouling).

Stofberg:

De beroemde familie Stofberg is vanaf 1793 ! actief in de scheepsbouw en -onderhoud. De huidige vestigingsplaats is Enkhuizen – klik hier voor informatie : Jachtwerf Stofberg en klik hier voor historische Stofberg informatie op de site van de SSRP: Stofberg historie

 

Meer informatie over het schip volgt vanaf 25 juni, de ligplaats is Veere.